Programma

28 Samenwerken: essentieel voor GMDP!
Mark Zwijnenburg, Loof training en advies
03 november 2022 10:00 - 11:15

In een GMDP omgeving is samenwerken belangrijk. Zowel met je eigen collega’s als met andere afdelingen. Een goede samenwerking vraagt om inzicht in de krachten en verschillen binnen het team. Als deze duidelijk en bespreekbaar zijn maak je als team minder fouten en werken jullie met meer plezier aan gezamenlijke doelen.

Management drives is een instrument dat focust op verschillen in drijfveren van mensen. Wat drijft iemand, wat geeft energie? En hoe zorg je dat deze verschillen juist goed tot hun recht kunnen komen in de samenwerking? Het kan soms lastig zijn om iemand te begrijpen die heel andere zaken belangrijk vindt en daardoor anders kijkt naar samenwerking en vaak zelfs ook anders communiceert. Verschillen kunnen als belemmerend worden ervaren, maar dit hoeft zeker niet. Een team gedijt vaak juist bij verschillen in drijfveren. Zijn de verschillende drijfveren eenmaal helder, dan kun je als team écht het beste uit de organisatie halen.

In deze workshop kijken we hoe inzicht in individuele drijfveren kan bijdragen aan de bouw van een sterk team. Daar bovenop behandelen we de drijfveren van de groep als geheel. Waar krijgen jullie als groep energie van? En welke taken laat je liever links liggen? Maken jullie gebruik van jullie potentiële kracht of heb je wellicht een blinde vlek?

Management Drives is een instrument dat wij regelmatig inzetten om teams te helpen optimaal gebruik te maken van de diversiteit in het team. Een tool die inzicht geeft en tegelijkertijd aanzet tot beweging en ontwikkeling. In 60 minuten nemen we je mee in wat inzicht in de drijfveren van je team kan opleveren. Denk bijvoorbeeld aan verschillende procesrollen tijdens een overleg. Of matching tussen team en taak of team en leidinggevende.